Zdrowa żywność ekologiczna

Zbliżają się imieniny taty. To czas, kiedy z mamą musimy zrobić solidne zakupy i przygotować wyśmienite dania dla gości, którzy nas odwiedzą. Imieniny to nie tylko okazja do świętowania, ale również do spotkania z rodziną. Na co dzień nie mamy okazji widywać się zbyt często, ponieważ każdy pochłonięty jest własnymi sprawami. Z mamą przygotowałyśmy jadłospis. Na początek kawa i coś słodkiego. Zdeklarowałam się, że upiekę sernik i kupię babkę z polewą czekoladową. Mama zajmie się przygotowaniem makowca i rurek z kremem. Babcia bardzo je uwielbia i kiedy stawiamy je koło niej znikają w mgnieniu oka. Na kolację tylko zdrowa żywność ekologiczna. Dziadek będzie musiał pogodzić się z tym, że nie będzie golonki. Jest zbyt ciężkostrawna. Postanowiłyśmy, że na kolację będzie ryba w sosie greckim, sałatki warzywne, jajka w majonezie i tradycyjnie krokiety z mięsem i grzybami. Dodatkowo na stole pojawi się bogate przetwórstwo rybne takie jak pasta z makreli, śledzik w occie i ryba wędzona. Mama mówi, że przetwórstwo rybne to świetna sprawa. Nie dość, że to zdrowa żywność ekologiczna to dodatkowo świetnie smakuje ze wszystkimi tymi dodatkami od producentów. Ryba po grecku będzie przyrządzona przez nas osobiście. Co roku bardzo smakuje gościom, dlatego i w tym roku nie możemy ich zawieść. Cieszymy się z mamą, że na naszym stole imieninowym pojawi się smaczna i zdrowa żywność ekologiczna. To świadczy o tym, jak dbamy o naszych gości. Chcemy, żeby mieli to, co najlepsze. Przetwórstwo rybne na stole i świeżo przyrządzona ryba na pewno im się spodoba. Tata już o niczym innym nie mówi jak o tym, że znowu spotka się z wujkiem Adamem (swoim bratem). Ja z mamą staramy się tym spotkaniom nadać miłej i smacznej przede wszystkim atmosfery. Jesteśmy dumne, gdy nasze dania chwalą wszyscy goście. Dlatego warto czasami spędzić nawet cały dzień w kuchni tylko po to, by gościom smakowało.